Projecten

Wordt het Kenia of West-Sumatra? Als Tree Supporter kun je zelf bepalen waar jouw boom geplant wordt en welke lokale bevolking je daarmee ondersteunt. Het zijn betrouwbare boomkwekerijen, zodat je zeker weet dat jouw boom echt het verschil maakt.

 • Provincie Kitui, Kenia

  Forest Market foundation

  Provincie Kitui, Kenia

  De provincie Kitui in Kenia behoord tot de droge tropen. Het gebied wordt bevolkt door de Kamba stam. Zij staan bekend om het maken van hout snijwerk, het hebben van grote kuddes geiten en de laatste 20 jaar houden ze zich ook bezig met op grote schaal verbouwen van gierst, mais en bonen. In het verleden waren de Kamba's een belangrijke schakel in de Ivor handel. De Kamba's kennen geen oorlog en staan ook bekend als rustige intelligente mensen. Het gebied kenmerkt zich door de op heuvels groeiende savanna bossen en de seizoensrivieren die hier op grove wijze scheuren maken in het landschap.

  Door de levens stijl en het de groeiende bevoling van Kitui is er bijna geen boom meer te vinden. uit onderzoeken blijkt dat de regen tijden korter zijn geworden ook spoelt het regenwater snel weg waar door veel land erodeerde.

  Roeland kwam in 2005 tijdens een stage in aanraking met Kenia en de Kamba bevolking.
  Hij raakte bevriend met Daniel Muvali en zei besloten gezamenlijk iets te doen tegen de ontbossing en verwoestijning.

  In 2010 was Africa Wood Grow geboren en begonnen zij op een 8 hectare land met de aanplant van bomen. Nu in 2015 is dit 32 hectare geworden en werken zij ook met locale boeren samen die ook bomen planten.

  De locale boeren worden geholpen door Forest Market foundation. Als je bij ons een boom plant komt deze terecht bij één van de locale boeren.

  De aanplant van bos zorgt niet alleen voor een veerkrachtige omgeving het zorgt ook voor stabiel inkomen en een opleving van de locale biodiversiteit. Zo is het aantal vogelsoorten en kleine zoogdieren zichtbaar toegenomen.

  Melia Volkensii 82 bomen geplaatst via Tree Supporter